Steder at spinne

Spinning i et træningscenter

De fleste træningscentre har i dag egne spinninglokaler og uddannede instruktører, som er med til at optimere træningssessionerne. Instruktørerne er som regel placeret sådan at han eller hende er synlig for alle og viser hvordan alle øvelser skal udføres. Lokalerne er på denne måde konstrueret sådan at udøverne har mulighed for at yde sit bedste. Udover dette skal spinninglokaler vanligvis have ordentlig lydisolering, et stereoanlæg beregnet til høj musik, information eller plakater hvilke intensitetsskalaer instruktøren benytter sig af samt lys som kan justeres og skabe forskellige stemninger.
Som oftest er der også et godt udluftningsanlæg i salen, som er meget nødvendigt eftersom spinning er en sportsgren, hvor man kommer til at svede meget.
Enkelte steder vil der også være spejle så man kan rette på sine stillinger og passe på at kroppen ikke bruges på forkerte måder.

Der findes normalt timer på nybegynderniveau og timer til de mere erfarne. På nogen centre kan man desuden vælge spinningstimer, hvor man træner udholdenhed i stedet for at koncentrere sig om styrke. Timerne varierer dog meget fra center til center. Det bedste er at forhøre sig hos de ansatte på stedet som kan vejlede dig i at finde de retter timer.

Spinning derhjemme

Man kan også spinne uden at behøve at forlade sit eget hjem. Dette er en fordel især for de som synes træning i fitness centre med andre kan være ukomfortabelt eller upraktisk. I dag er det blevet mere og mere vanligt at købe sin egen spinningcykel og dermed kunne planlægge sine egne træningssessioner med valg af musik og styrke. Nogen af de måder man kan variere træningen på er ved at veksle mellem siddende og stående position, lav og høj styrke samt hurtig eller langsom spinning. At spinne hjemme gør det derfor meget enkelt at følge sit eget træningsoplæg.

Årsagen til at mange foretrækker at spinne i centre er at man føler sig mere forpligtet og dermed gennemfører timen mere ordentligt. Er man disciplineret og god til at ”pushe” sig selv kan hjemmetræning dog være mindst lige så effektivt som spinning i et center.
En af de gode ting ved at træne hjemme er at man selv står for musikken og kan vælge de sange man selv bedst kan lide at bevæge sig til. Det sker også ofte at programmerne som instruktøren sætter op ikke passer til sit eget træningsoplæg eller form. Så er det fint at kunne bestemme selv, hvordan træningen skal være. Her kan du se et godt udvalg af spinningcykler til hjemmebrug.

Mere om spinning:
Alt hvad du skal vide om spinning og spinningcykler
Spinningudstyr