Spinningudstyr

Spinningcykler adskiller sig fra ergometercykler ved at de tåler mere og kan spinne hurtigere. Til gengæld er ergometercykler ofte mere behagelige at sidde på.
På spinningcykler skal der være mulighed for at justere på styrken og bremsen. Disse funktioner er som regel placeret nede foran styret og kan nås let. Styrken er vigtig for at få det optimale ud af træningen. Mange træner med alt for lidt styrke på og får dermed mindre ud af øvelsen end dem som er gode til at presse sig selv og sætte styrken højere.
Bremsen bliver brugt for at sætte farten ned i de situationer, hvor tempoet er for højt eller hvis instruktøren beder om det. Hvis du ønsker at købe en spinningcykel er dette en god side at tjekke ud.

På nogle spinningcykler kan man fortsat bruge normale sportssko, men vil man træne for alvor er det en god ide at skaffe sig sine egne spinningsko. Spinningsko gør det lettere at træde rundt samtidigt med at man holder en høj fart. Det kan derfor anbefales at man køber kvalificerede sko egnet til spinning. Prisen på sådanne sko kan variere meget, men man kan finde gode sko til omkring 600 kr. Skal man have de allerbedste ligger priserne normalt godt over 1000 kr., men til gengæld har man disse sko længe og kan bruge dem både hjemme og i centeret.

Før træningen går i gang er det vigtigt at installere cykelen sådan at den passer ens egen form og højde. Sættet skal stilles op i livvidde højde og det samme med styret. Ellers er det muligt at justere på hvor langt sadlen og styret skal være fra hinanden. Dette varierer meget fra person til person og hvordan man best kan lide at træne. Det er dog hele tiden vigtigt at passe på, at man ikke belaster ryggen for meget, men sidder behageligt uden at anstrenge enkelte dele af kroppen.

Det kan også være en god ide at købe sportstøj egnet til spinning og særligt cykelshorts. Fordelen ved cykelshorts er, at sadlen ikke længere føles så hårdt og at de er udviklet netop til spinning med høj intensitet. Disse kan koste mellem 200 – 1000 kr. alt afhængig af hvilken kvalitet og hvilket mærke man ønsker.
Ellers er det også muligt at købe shorts med seler som sider endnu bedre på kroppen end normale shorts. Til gengæld er disse ofte dyrere og sværere at få fat i. Træner man rigtigt meget kan det dog være en god ide at anskaffe sig sådan et par.

Mere om spinning:
Alt hvad du skal vide om spinning og spinningcykler
Steder at spinne